Witam.Dzisiaj miałem dziwną sytuację.Zgasiłem samochód po jeździe a jak po paru minutach odpaliłem to coś zazgrzytało,zgasiłem odpaliłem i nie działa sprzęgło.Objaw jest taki że pedał nie działa a tak jakby cały czas było włączone sprzęgło,na odpalonym silniku normalnie można wrzucać biegi ale nie można jechać.Co może być przyczyną.Auto to O1 ASV
jarecki314, sprzęgło służy do połączenia silnika ze skrzynią biegów. Ten zgrzyt to mogła być rozpadająca się 2-masa i dlatego nie działa. Nic wcześniej nie było, żadnych hałasów, uślizgu itp :?:
Black Pearl, Elegance & RS LOOK
@ by Tune-up Gdańsk
TDI VP++ i jeszcze rośnie
Antek
jarecki314, sprzęgło służy do połączenia silnika ze skrzynią biegów. Ten zgrzyt to mogła być rozpadająca się 2-masa i dlatego nie działa. Nic wcześniej nie było, żadnych hałasów, uślizgu itp :?:
Rozumiem, że bez wciskania sprzegła możesz zmieniać biegi na uruchomionym silniku.? Jeśli tak , masz uszkodzoną tarczę ( pewnie brak okładzin). To jednak objawia sie i to długo przed finałem ( ciężka praca).
www.k-mot.pl
Specjalizacja VAG, inne marki też naprawiam.
Autoholowanie.
Robert Kulma
Rozumiem, że bez wciskania sprzegła możesz zmieniać biegi na uruchomionym silniku.? Jeśli tak , masz uszkodzoną tarczę ( pewnie brak okładzin). To jednak objawia sie i to długo przed finałem ( ciężka praca).
To mnie kolega pocieszył,już wiem co mi Mikołaj w tym roku przyniesie
[ Dodano: Pon 17 Gru, 12 07:44 ]
Info dla looker-nie mogę wysłać wiadomości do ciebie,jeśli możesz to podeślij mi maila do siebie
Komentarz