[O1] Problem ze sprzęgłem

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • barthez1978
    Classic
    • 2010
    • 10

A piłeś grypolit jego wypij a butelką się wysmaruj a później okład z młodej piersi i zaraz się poczujesz jak nowo narodzony ops:
  • jarecki314
    Classic
    • 2009
    • 39

Witam.Dzisiaj miałem dziwną sytuację.Zgasiłem samochód po jeździe a jak po paru minutach odpaliłem to coś zazgrzytało,zgasiłem odpaliłem i nie działa sprzęgło.Objaw jest taki że pedał nie działa a tak jakby cały czas było włączone sprzęgło,na odpalonym silniku normalnie można wrzucać biegi ale nie można jechać.Co może być przyczyną.Auto to O1 ASV

Komentarz

• Tony065
      RS
      • 2009
      • 2487
      • Octavia I (1U2)
      • ARX 1.8 20VT 150 KM

jarecki314, sprzęgło służy do połączenia silnika ze skrzynią biegów. Ten zgrzyt to mogła być rozpadająca się 2-masa i dlatego nie działa. Nic wcześniej nie było, żadnych hałasów, uślizgu itp :?:
      Black Pearl, Elegance & RS LOOK
      @ by Tune-up Gdańsk
      TDI VP++ i jeszcze rośnie
      Antek

Komentarz

• jarecki314
        Classic
        • 2009
        • 39

Zamieszczone przez Tony065
        jarecki314, sprzęgło służy do połączenia silnika ze skrzynią biegów. Ten zgrzyt to mogła być rozpadająca się 2-masa i dlatego nie działa. Nic wcześniej nie było, żadnych hałasów, uślizgu itp :?:
        nic nie było to tak nagle i niespodziewanie

Komentarz

• robekcool
          RS
          • 2009
          • 2041
          • Octavia II (1Z3)
          • BJB 1.9 TDI PD 105 KM

Rozumiem, że bez wciskania sprzegła możesz zmieniać biegi na uruchomionym silniku.? Jeśli tak , masz uszkodzoną tarczę ( pewnie brak okładzin). To jednak objawia sie i to długo przed finałem ( ciężka praca).
          www.k-mot.pl
          Specjalizacja VAG, inne marki też naprawiam.
          Autoholowanie.
          Robert Kulma

Komentarz

• jarecki314
            Classic
            • 2009
            • 39

Zamieszczone przez robekcool
            Rozumiem, że bez wciskania sprzegła możesz zmieniać biegi na uruchomionym silniku.? Jeśli tak , masz uszkodzoną tarczę ( pewnie brak okładzin). To jednak objawia sie i to długo przed finałem ( ciężka praca).
            To mnie kolega pocieszył,już wiem co mi Mikołaj w tym roku przyniesie

[ Dodano: Pon 17 Gru, 12 07:44 ]
            Info dla looker-nie mogę wysłać wiadomości do ciebie,jeśli możesz to podeślij mi maila do siebie

Komentarz

Pracuję...